Зеленський вийшов на перше місце в президентському рейтингу: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Володимир Зеленський вийшов на перше місце в президентському рейтингу. Позаду нього Петро Порошенко та Юлія Тимошенко.
Слово і Діло

Шоумен Володимир Зеленський, згідно із соціологічними опитуваннями, вийшов на перше місце в президентському рейтингу. На другому місці – чинний глава держави Петро Порошенко, а на третьому – лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

За Зеленського готові проголосувати 23% опитаних українців, за Порошенка – 16,4%, за Тимошенко – 15,7%. Далі в рейтингу йдуть Юрій Бойко (9,3%), Анатолій Гриценко (8,1%), Олег Ляшко (6,7%).

«Слово і Діло» вивчило, що в соціальних мережах думають про результати опитування.

«Цілих два великих штаби не змогли «замочити» одного Зеленського. Ботоферми, фотожаби, темники та ярлики дали лише зворотний ефект. Виборець себе асоціює більше з новим Зеленським, ніж зі старими «солідними» політиками. Інші претенденти на «нове обличчя» не змогли поки довести свою новизну виборцям. Зміна політичних поколінь поки в запиті виборців, але в перспективі 5 років відбудеться в топ-політиці», – написав Ігор Попов.

«Догралися в кумівство, хлопці? Пограли в монополію в країні, що воює? А тепер отримайте й розпишіться. Відчуваю, що та молода частина електорату, яка зазвичай не відвідує вибори, плюс протестний прошарок суспільства як нагряне на виборчі дільниці і як поставить галочки навпроти прізвища «клоуна», що клоунами виявляться всі ті, хто не вірив у такий «фантастичний» розклад», – написав Сергій Наумович.

«Майже 11% тих, хто вважає Зеленського ймовірним переможцем, – це дуже багато для діяча, в якого буквально кілька місяців тому був повністю нульовий рейтинг переможця – взагалі ніхто не очікував, що в нього є хоча б якісь шанси на перемогу. Зауважте, Гриценко, політик зі значним стажем, остаточно випав із когорти лідерів. А Зеленський такими темпами дійсно переконає достатню кількість українських виборців, що цілком може стати президентом», – написав Олексій Голобуцький.

«Імовірність Зеленського й Порошенка в другому турі я зараз визначаю вище. Тому що Юля почала агресивну кампанію раніше за всіх. І вже почала стухати. А також у Юлі стався надлом, коли від технократичного способу Нового курсу вона перестрибнула на газ і свій класичний популізм. Порошенко та Зеленський тільки почали кампанії й будуть набирати», – вважає Валентин Краснопьоров.

«Припустимо, вас нудить від усіх прохідніх. І від Петі, і від Юлі. Але ж є ще інші варіанти. Наприклад, Гриценко чи Кошулинський. Люди з якоюсь позицією й бекграундом. Ні, «мудрий народ», який свого часу обрав донецького гопника, тепер наполегливо тягне в президенти гуморного ватника. Політичний нуль, який за все хороше й проти всього поганого», – написала Олена Яхно.

Нагадаємо, Володимир Зеленський задекларував за 2017 рік 7,3 мільйона гривень доходів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: