Демократи США розповіли, чому Мнучін зняв санкції з компаній Дерипаски

Читать на русском
Члени Палати представників від Демократичної партії звинуватили главу Мінфіну в знятті санкцій з компаній російського олігарха через ділові відносини.
Стівен Мнучін

Представники Демократичної партії США припускають, що глава Мінфіну Стівен Мнучін зняв санкції з трьох компаній, пов'язаних з російським мільярдером Олегом Дерипаскою, через ділових відносин з одним з партнерів олігарха.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Bloomberg.

Член Палати представників Джекі Шпейєр, заявила 23 січня в листі Мнучіну, що вона стурбована можливими зв'язками між Мнучіном і мільярдером Леоном Блаватником, діловим партнером Дерипаски. Її побоювання підтримали сенатор Рон Віден, демократ з Орегона, і член Палати представників Елайджа Каммінгс з Меріленда, голова комітету Палати представників з нагляду і реформ.

На думку Шпейєр, рішення Мнучіна скасувати санкції щодо алюмінієвого гіганта Rusal і двох інших компаній, пов'язаних з Дерипаскою, містить конфлікт інтересів. Шпейєр процитувала повідомлення ЗМІ про те, що одна з компаній Блаватника придбала частку в кінокомпанії Мнучіна RatPac-Dune в 2017 році, після того як він очолив Мінфін.

Мнучін заперечує ці повідомлення. Він стверджує, що не продавав свою частку в RatPac-Dune Блаватнику або будь-якій з його фірм. Його частка, яку він повинен був продати за угодою з відомством урядової етики до того, як він був затверджений в якості глави Мінфіну, як стверджується, була продана «третій стороні», не пов'язаній з Блаватником.

«Таким чином, в рішеннях, що стосуються санкцій, немає «конфлікту інтересів» і немає підстав навіть розглядати питання про відвід. Ані Блаватник, ані його агент, ані будь-яка особа, що перебуває під санкціями, не зв'язувалися з секретарем в зв'язку з виключенням Rusal зі списку», – йдеться у відповіді Мінфіну.

Нагадаємо, Сенат США обговорив резолюцію проти зняття санкцій з компаній Дерипаски. Раніше ЗМІ дізналися про заморожування активів Дерипаски в США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: