Євросоюз ухвалив нові санкції у «справі Скрипаля»

Читать на русском
Заморожування активів і заборона на видачу віз вводиться для чотирьох громадян Росії та п'яти сирійців.

Міністри закордонних справ Євросоюзу в понеділок, 21 січня, затвердили санкції щодо чотирьох громадян Росії, п'яти громадян Сирії та одного сирійського підприємства за використання хімічної зброї.

Як пише «Слово і Діло», про це в Twitter повідомив журналіст «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

Лондон наполягає на запровадженні нових санкцій у справі СкрипаляВелика Британія сподівається заручитися підтримкою нових санкцій з боку Франції та Німеччини.

«Заморожування активів і заборона на видачу віз (запроваджується – ред.) для 4 громадян Росії, 5 сирійців та однієї сирійської юридичної особи. Імена будуть оприлюднені пізніше сьогодні», – написав журналіст.

Він також зазначив, що санкції пов'язані з інцидентом у Солсбері.

Нагадаємо, Рада ЄС затвердила режим санкцій за хімзброю 15 жовтня минулого року. Санкції полягають у забороні на поїздки до ЄС і заморожуванні фінансових активів осіб і організацій. При цьому фізичним та юридичним особам ЄС буде заборонено виділяти кошти в розпорядження тих, хто потрапив під обмежувальні заходи.

16 січня посли Євросоюзу схвалили запровадження санкцій за використання й поширення хімічної зброї проти чотирьох офіцерів ГРУ РФ, в тому числі двох розвідників, обвинувачених Британією в отруєнні колишнього офіцера ГРУ, подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері. Також до списку внесуть п'ятьох осіб із Сирії.

У Росії заявили, що новий режим санкцій ЄС може спиратися на упереджені й засекречені дані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: