Мінфін США дає Дерипасці більше часу для продажу акцій

Читать на русском
В американському Мінфіні переглянули вікно для продажу акцій російських компаній, які перебувають під санкціями.

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки надало більше часу інвесторам російських компаній, які перебувають під санкціями, для продажу акцій і цінних паперів компаній Rusal, EN + і Gaz Group.

Про це пише Bloomberg, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що таке рішення послабить вплив санкцій, запроваджених 6 квітня, і спрямованих проти російського олігарха Олега Дерипаски, який пов'язаний із Кремлем.

Санкції мали негативний вплив на наявність алюмінію на ринках і привели до значного зростання цін.

Мінфін США розширив вікно до 23 жовтня і тим самим дає Дерипасці більше часу для того, щоб зменшити його частку в бізнесі.

У квітні Дерипаска, щоб переконати уряд США послабити санкції, погодився обмежити свою частку в En + до менш ніж 50 відсотків і погодився на призначення незалежних директорів до ради компанії.

Але через три місяці після оголошення відповідних планів компанія досі не назвала кандидатів на посади незалежних директорів, або ж покупця акцій Дерипаски.

Мінфін США у вівторок також відкинув вимогу En + та її лобіста компанії Mercury LLC тимчасово зняти компанію і Rusal з списку санкцій США і запропонував подальші переговори перед відповідним рішенням.

Нагадаємо, ЗМІ розповіли про зв'язки екс-глави передвиборного штабу президента США Пола Манафорта з Дерипаскою.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: