Сенат США обговорить резолюцію проти зняття санкцій з компаній Дерипаски

Читать на русском
В американському Сенаті підтримали початок дебатів щодо резолюції, яка блокує скасування санкцій проти російського олігарха.

Сенат США проголосував за початок д

Проти РФ можуть запровадити нові санкції через агресію в Азовському моріЗа чотири роки міжнародна спільнота так і не зрозуміла, що Росії не потрібно приводів для агресивної поведінки.
ебатів щодо резолюції, яка блокує план Білого дому скасувати санкції проти 3 російських компаній, пов'язаних із олігархом Олегом Дерипаскою.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Hill.

Зазначається, що це рішення підтримали 57 сенаторів, 42 висловилися «проти», при цьому «за» проголосували 10 республіканців. Як пише The Hill, достатньо було лише простої більшості, щоб ухвалити рішення. Тепер законодавці перейдуть до розгляду резолюції.

«Хоча це тільки процедурне голосування, воно показує різницю в підходах до зовнішньої політики адміністрації Трампа і республіканців у Сенаті, які з обережністю ставляться до його «теплих» заяв щодо РФ», – підкреслює видання.

Як зазначає The Hill, це Головань відбулося на тлі повідомлень про те, що президент США обговорив вихід америки з НАТО.

«Я не схвалюю ослаблення санкцій, тому що я вважаю, що воно надсилає невірне послання Росії й олігархові, близькому союзнику Путіна Олегу Дерипасці, який, на мою думку, буде продовжувати залишатися значним (власником) під планом казначейства», – заявила журналістам сенатор Сьюзен Коллінз.

Нагадаємо, проти РФ можуть запровадити нові санкції через агресію в Азовському морі. Раніше набуло чинності рішення про продовження економічних санкцій ЄС проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: