У Росії відреагували на план Сайдіка щодо Донбасу

Читать на русском
Ідея спецпредставника ОБСЄ по Україні Мартіна Сайдіка про так званий новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі має бути підтримана сторонами конфлікту для її імплементації.

Ідея спецпредставника ОБСЄ з питань України Мартіна Сайдіка про так званий новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі має бути підтримана сторонами конфлікту для її імплементації.

Про це заявив у вівторок, 29 січня, директор Департаменту загальноєвропейського співробітництва РФ Андрій Келін, пише «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

ОБСЄ пропонує спільну з ООН миротворчу місію. Чи допоможе це Донбасу?ОБСЄ пропонує ООН створити спільну миротворчу місію на Донбасі. Чи прискорить такий формат урегулювання конфлікту, знають експерти.

«Ми знаємо цей план. Сайдік неодноразово озвучував його, в нього дійсно є инзка ідей про те, як можна було б об'єднати роботу ОБСЄ та роботу ООН на Донбасі. Але річ у тім, що це його особистий план, досить великий», – сказав дипломат.

Однак, за словами Келіна, цей план не підтримують сторони конфлікту.

«Він не підтримується українською стороною й також не підтриманий «Луганською і Донецькою народними республіками». Лише на цій основі можуть бути якісь конструктивні кроки вперед», – підкреслив дипломат.

Раніше Сайдік повідомив про існування нового плану врегулювання на Донбасі замість Мінських угод. Він передбачає підключення до процесу ООН шляхом відправлення в Україну поліцейської місії та створення під егідою Євросоюзу Агентства з відновлення регіону.

Також нагадаємо, що план Сайдіка щодо Донбасу розкритикував заступник міністра Георгій Тука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: