Бойовики на Донбасі глушили безпілотник ОБСЄ

Читать на русском
За оцінкою спостерігачів Місії порушення в роботі сталося, по всій видимості, через глушіння з боку окупантів.

При здійсненні контрольного польоту над районами Донецької області тимчасово непідконтрольними владі України неподалік від міста Іловайськ БПЛА СММ дальнього радіуса дії тимчасово втратив сигнал GPS.

За оцінкою спостерігачів Місії порушення в роботі сталося, по всій видимості, через глушіння з боку окупантів.

Карта ООС: ситуація на сході України на 20 січняСитуація на сході країни на 20 січня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Про це повідомляє українська сторона СЦКК, передає «Слово і Діло» із посиланням на прес-центр ООС.

Як повідомляє українська сторона СЦКК, збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі, прикриваючи ворожі плани, своєю агресивною поведінкою навмисно перешкоджають роботі міжнародних спостерігачів.

«За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 19.01.2019 року, уранці 18 січня, при здійсненні контрольного польоту над районами Донецької області тимчасово непідконтрольними владі України неподалік від міста Іловайськ БПЛА СММ дальнього радіуса дії тимчасово втратив сигнал GPS. За оцінкою спостерігачів Місії порушення в роботі сталося, по всій видимості, через глушіння з боку окупантів», - йдеться у повідомленні.

У повідомленні зазначено, що українська сторона СЦКК вважає неприпустимими та безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЄ. Такі дії свідчать про те, що керівництву окупантів є що приховувати, тому вони цинічно нехтують Мінськими домовленостями та свідомо провокують загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, збройні формування Російської Федерації нахабно продовжують мінувати території поблизу лінії розмежування сторін, наражаючи на небезпеку мирних громадян Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: