Тука розкритикував план Сайдіка щодо Донбасу

Читать на русском
План щодо Донбасу, запропонований спеціальним представником чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Мартіном Сайдіком, прийнятний, однак залишає занадто багато запитань.

План щодо Донбасу, запропонований спеціальним представником чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Мартіном Сайдіком, прийнятний, однак залишає занадто багато запитань.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука в ефірі «112 Україна» передає «Слово і Діло».

ОБСЄ пропонує спільну з ООН миротворчу місію. Чи допоможе це Донбасу?ОБСЄ пропонує ООН створити спільну миротворчу місію на Донбасі. Чи прискорить такий формат урегулювання конфлікту, знають експерти.

«Те, що прозвучало в ЗМІ від пана Сайдіка, – це виключно загальні тези, з якими важко сперечатися, я б хотів відразу зазначити, що я вважаю такі тези прийнятними. Але разом із тим, як показує наш гіркий досвід, диявол ховається в деталях, а деталі нам не відомі, принаймні нашому міністерству детальний план цей не надходив», – заявив він.

«Мене цікавить, яким чином передбачена демілітаризація незаконних збройних формувань? Які терміни, які способи виведення іноземних військ із території Донбасу? Що мається на увазі під процесом амністії? І таких питань дуже багато», – підкреслив Тука.

Нагадаємо, в понеділок, 28 січня, Сайдік представив новий план мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Він включає в себе співпрацю ООН і ОБСЄ під керівництвом так званого спецпредставника, а також створення Агентства з реконструкції, яке має співпрацювати з ООН та ОБСЄ, проте не перебувати під спільним керівництвом спецпредставника. Крім того, до плану включені тимчасова адміністрація та амністія.

Раніше Україна повідомила ОБСЄ про недопуск російських спостерігачів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: