У Луганській області школа потрапила під обстріл – ОБСЄ

Читать на русском
Представниця школи повідомила, що будівля школи було пошкоджена близько 6 ранку 17 січня, при цьому в той час дітей у будівлі не було.

У селищі Михайлівка Луганської області, розташованому на підконтрольній Україні території, обстріляли будівлю школи.

Про це йдеться в звіті СММ ОБСЄ від 21 січня, оприлюдненому напередодні, пише «Слово і Діло».

ОБСЄ пропонує спільну з ООН миротворчу місію. Чи допоможе це Донбасу?ОБСЄ пропонує ООН створити спільну миротворчу місію на Донбасі. Чи прискорить такий формат урегулювання конфлікту, знають експерти.

«У будівлі чинної школи на вулиці Миру в південно-західній частині населеного пункту Золоте-5 (Михайлівка; підконтрольний уряду, 58 кылометрыв на захід від Луганська) спостерігачі бачили свіжу пробоїну у вікні на першому поверсі ыз західного боку, а також подряпину на внутрішній частині ще одного суміжного вікна із західного боку», – йдеться в повідомленні.

Члени патруля ОБСЄ також помітили невелике ушкодження на стіні навпроти цих двох вікон. За їхньою оцінкою, воно виникло в результаті потрапляння кулі (калібру 7,62 мм) зі стрілецької зброї.

За оцінкою спостерігачів, куля пробила скління першого вікна, зрикошетила від протилежної стіни, а після цього або куля, або уламок стіни залишив подряпину на внутрішній частині другого вікна. Представниця школи повідомила, що будівля школи була пошкоджена близько 6:00 17 січня, при цьому в той час дітей у будівлі не було. Вона додала, що з 25 грудня 2018 року будівля школи була пошкоджена в результаті обстрілів уже тричі.

Нагадаємо, за добу 22 січня сепаратисти чотири рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. Один працівник ДСНС отримав поранення.

Раніше повідомлялося, що бойовики обстріляли українських саперів і газовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: