Данія вимагає запровадити санкції проти РФ через українських моряків

Читать на русском
Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен засудив захоплення українських суден співробітниками ФСБ в Керченській протоці.

Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен засудив захоплення українських суден працівниками ФСБ в Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна», посилаючись на прес-службу МЗС Данії.

Самуельсен розповів, що цього тижня зустрінеться зі своїми колегами з ЄС на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Бухаресті, де порушить питання про запровадження санкцій проти Росії, якщо українські моряки не будуть звільнені.

«ЄС має реагувати на агресивну поведінку Росії. Якщо Росія не хоче звільняти моряків, я візьму на себе ініціативу щодо запровадження нових санкцій ЄС», – заявив Самуельсен.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз чекає від Росії негайного звільнення затриманих у районі Керченської протоки українських моряків.

Нагадаємо, на Раді Росія-НАТО союзники Північноатлантичного альянсу закликали РФ звільнити незаконно затриманих у Керченській протоці українських моряків.

Додамо, Парламентська асамблея Ради Європи 25 січня проголосувала за річний звіт Моніторингового комітету Асамблеї, в якому засудила відсутність прогресу в питанні звільнення незаконно утримуваних в українців Росії.

До цього Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила українську резолюцію щодо Азова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: