ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо Азова

Читать на русском
Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила українську резолюцію щодо Азова. Документ  підтримує пропозицію Німеччини та Франції про третю стороніу щодо спостерігачів у Керченській протоці.

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) сьогодні, 24 січня, ухвалила українську резолюцію щодо Азова.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив у Twitter голова української делегації, віце-президента ПАРЄ Володимир Ар'єв.

Резолюцію підтримали 103 голосами.

«Резолюція ПАРЄ щодо Азова, над якою працювали 2 місяці, ухвалена. 103 за! Текст хороший. Вітаю делегацію з чудовим результатом роботи!», – зазначив Ар'єв.

Нагадаємо, Україна в резолюції ПАРЄ вимагає звільнення моряків і політв'язнів РФ. Також у документі засуджується будівництво Керченського моста, який порушує територіальну цілісність України; обшуки українських суден в Азовському морі.

Крім того, резолюція ПАРЄ підтримує пропозицію Німеччини та Франції про третю сторону щодо спостерігачів у Керченській протоці.

Українська делегація на дебатах у ПАРЄ закликала запровадити «Азовський пакет санкцій» проти Росії й громадян РФ, причетних до захоплення українських суден і моряків у Керченській протоці 25 листопада.

Нагадаємо, сьогодні в Давосі президент Петро Порошенко анонсував дискусію в ООН щодо ситуації на окупованих РФ українських територіях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: