Порошенко знову звернувся до Путіна через інцидент в Азовському морі

Читать на русском
Президент знову закликав запровадити азовський пакет санкцій проти Росії й закрити для її суден порти Європи та США.

Президент України Петро Порошенко звернувся до президента Росії Володимира Путіна, назвавши війною захоплення українських кораблів біля Керченської протоки.

Як пише «Слово і Діло», відео інтерв'ю американському виданню Fox News розміщене на сторінці президента в Facebook.

Порошенко назвав прийнятний формат для обговорення конфлікту на АзовіУкраїна готова до зустрічі в нормандському форматі на рівні політичних радників для деескалації ситуації.

«Містере Путін, це війна. Це не жарти, не інцидент і не криза. Тому що ваші регулярні війська під російським прапором здійснили напад на українське військове судно в міжнародних водах. Немає жодних інших пояснень», – заявив Порошенко.

За словами глави держави, одних лише слів засудження світових лідерів недостатньо – «потрібні справи».

«У відповідь на такі дії Путіна нам потрібно реагувати й діяти», – сказав Порошенко.

Президент знову запропонував розширити флот НАТО в Чорному морі й закликав Захід впровадити «азовський пакет» санкцій проти Росії та закрити для її суден порти Європи та США.

Раніше Порошенко повідомив, що після захоплення українських суден намагався провести телефонну розмову з Путіним, проте в Москві не відповіли.

Сам Путін заявив, що не відповідає на спроби Порошенка поговорити телефоном, тому що не хоче брати участь у його виборчій кампанії.

При цьому російський президент раніше назвав конфлікт із захопленням українських кораблів провокацією, організованою напередодні президентських виборів в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: