Кандидат у президенти України Купрій на посаді нардепа виконав лише третину обіцянок

Читать на русском

Позафракційний народний депутат Віталій Купрій отримав посвідчення кандидата в президенти України як самовисуванець. «Слово і Діло» вивчає, як виконують обіцянки кандидати в президенти. Зокрема, ми писали про Ігоря Шевченка, Валентина Наливайченка, Сергія Капліна. Сьогодні пропонуємо подивитися, наскільки відповідальний перед виборцями Віталій Купрій.

Уродженець Дніпропетровської області Купрій під час Євромайдану був комендантом КМДА й членом ВО «Свобода». До Верховної Ради він пройшов у листопаді 2014 року як мажоритарник від 29-го виборчого округу в Дніпрі від БПП. Через рік Купрій вийшов із фракції БПП і став членом партії УКРОП, яку залишив влітку 2018 року. Зараз він є заступником голови комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

За час каденції Купрій дав 52 обіцянки, з яких 17 виконав (33%), а 6 – провалив. До закінчення депутатських повноважень йому потрібно реалізувати ще 29 зобов'язань перед виборцями.

Кого українці бачили майбутнім президентом у 2016-2018 рокахПротягом останніх двох років в соціологічних рейтингах лідирувала Тимошенко, а Зеленський стрімко набрав прихильників, відтіснивши Порошенка на третє місце.

У загальному рейтингу відповідальності народних депутатів України Купрій знаходиться на 218 місці. За кількістю виконаних обіцянок серед кандидатів в президенти він випередив Юрія Бойка (31% виконаних обіцянок) і знаходиться на одному рівні з Сергієм Тарутою (33%).

У передвиборчій програмі Купрій дає досить суперечливі обіцянки. З одного боку він заяв, що передасть магазини «Рошен» у державну власність, з іншого – береться гарантувати громадянам право приватної власності та захист бізнесу від рейдерства.

Також Купрій заявив, що виплатить винагороду в розмірі 10 тисяч гривень кожному, хто надасть інформацію з доказами того, що хтось займається скупкою голосів.

«Оголошую кампанію по виплаті нагороди у розмірі від 10 тисяч гривень всім, хто надасть конкретні докази порушення виборчого законодавства і готовий про це публічно заявити: задіяння до агітації адмінресурсу – чиновників і співробітників комунальних закладів, підкуп виборців тощо», – заявив він.

При тому, що Купрій не підтримує Зеленського як кандидата в президенти, він готовий із ним співпрацювати.

«Мене постійно запитують, чи підтримую я Зеленського як кандидата у президенти. Відповідаю – однозначно ні!», – стверджує Купрій.

Однак нардеп не проти співпраці із Зеленським надалі: «Якщо Зеленський не наполягатиме на здачі українських територій агресору, не руйнуватиме унітарність нашої держави, знайде прийнятний для нації підхід у вирішенні мовного питання, захисту наших традицій, віри і культури, ми – потенційні партнери. Але вже після президентських виборів».

Окрім запевнень у тому, що він ініціюватиме початок військового трибуналу в Гаазі над Путіним і його пріспішнікамі, а також буде заарештовувати колабораціоністів з конфіскацією майна, Купрій обіцяє підвищити зарплату і пенсію в 2-3 рази і націоналізувати стратегічні підприємства.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, як виконує обіцянки кандидат у президенти Андрій Садовий.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: