Кандидат у президенти Каплін до сьогодні виконав лише чверть своїх обіцянок

Читать на русском

Після старту президентської виборчої кампанії до ЦВК подали документи вже 11 осіб, з яких п'ятеро зареєстровані. Нагадаємо, що подача документів для реєстрації триватиме до 3 лютого 2019 року включно. Сама процедура реєстрації завершиться 8 лютого, коли стануть відомі імена всіх кандидатів у президенти. У більшості з них є політичний бекграунд. Ми пропонуємо подивитися, наскільки відповідально виконували кандидати в президенти обіцянки та які основні тези передвиборчих програм. Сьогодні розглянемо, наскільки відповідальний перед виборцями лідер Соціал-демократичної партії Сергій Каплін.

Офіційно кандидатом у президенти Сергій Каплін став 8 січня, коли його та ще трьох претендентів зареєструвала ЦВК. Політик є народним депутатом двох останніх скликань. У 2014 році він пройшов до парламенту за одномандатним виборчим округом №144 (Полтава, Жовтневий район) і є членом фракції «Блоку Петра Порошенка». Також він очолює Соціал-демократичну партію.

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"

Каплін дав 169 обіцянок, з яких 43 виконав (25%), а 67 – провалив (40%). До кінця каденції нардепу потрібно реалізувати ще 59 зобов'язань. У загальному рейтингу відповідальності серед народних депутатів Каплін посідає 284-те місце.

Якщо порівняти кількість виконаних обіцянок серед інших кандидатів у президенти, то Каплін перебуває між Юлією Тимошенко (реалізувала 27% зобов'язань) та Інною Богословською (18%).

Деякі тези передвиборчої програми Капліна вже засвітилися на білбордах, наприклад, обіцянка знизити ціну на газ у чотири рази. І тут Каплін випередив Юлію Володимирівну, яка поки говорить про зниження вартості блакитного палива лише вдвічі.

Сергій КаплінГолова політичної партії "Соціал - демократична партія"
Каплін пообіцяв знизити ціну на газ в 4 разиСказано 4 грудня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Ще соціал-демократ Каплін обіцяє, що пенсіонери отримуватимуть не менш ніж 5 тисяч гривень. Також він має намір збільшити зарплати, створити 5 мільйонів нових робочих місць і притягати до відповідальності керівників підприємств, на яких затримуватимуть зарплату.

У разі свого обрання президентом Каплін пропонує скоротити кількість народних депутатів до 100 осіб, закріпити в Конституції України право народу на імпічмент (відкликання) президента, депутатів усіх рівнів, членів Кабміну, включаючи прем'єр-міністра, а також керівників силових відомств.

Крім того, Каплін виступає за продовження мораторію на продаж землі та аудит приватизації з подальшою націоналізацією незаконно відчуженого державного майна.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, що Сергій Каплін увійшов до трійки нардепів, які більше за всіх наобіцяли за чотири роки роботи Верховної Ради.

Також ми розбиралися, на чому піарилися кандидати в президенти минулого тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: