Кандидат у президенти Шевченко на посаді міністра дав лише чотири обіцянки

Читать на русском

Ігор Шевченко першого ж дня приніс до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатом у президенти й став першим офіційним претендентом на цю посаду. Зараз політик в основному на слуху не стільки через передвиборчі обіцянки, скільки через його кампанію з пошуку дружини.

Балотується Шевченко як самовисуванець. Зараз він жодної державної посади не обіймає, тому «Слово і Діло» не моніторить його обіцянки. У 2014-2015 роках Шевченко був на посаді міністра екології та природних ресурсів і дав за цей час лише чотири обіцянки. З них він виконав 3 (75%), а одну – провалив. Тож за рівнем виконання запевнень Шевченко обігнав кандидатів у президенти Валентина Наливайченка та Романа Насірова.

Критика Зеленського й тарифи: піар-теми тижня кандидатів у президентиКандидати в президенти критикують Володимира Зеленського й обіцяють, що з ними все буде по-іншому.

Не обійшлося в біографії кандидата в президенти без скандалу – кілька років тому проти Шевченка порушили кримінальну справу за корупційне правопорушення, але суд не знайшов складу злочину.

У своїй передвиборчій програмі Шевченко дав 47 обіцянок. В основному його програма складається з гасел на кшталт «медіа – незалежність від олігархів», «пенсіям, зарплатам – підвищення», «тарифам – зниження», «ЄС і НАТО – пауза» тощо. Крім того, в разі перемоги на виборах політик обіцяв запровадити презумпцію вини в корупційних злочинах. «Якщо журналісти або правоохоронці зауважують, що в політика чи будь-якого чиновника є щось, що він не може купити за свої задекларовані кошти, до цього чиновника застосовують презумпцію вини. Його викликають і ставлять одне просте запитання: поясни, де ти взяв гроші. І якщо чиновник не може довести походження свого майна, автоматично – арешт, конфіскація та позбавлення волі», – пояснив він. І для корупціонерів Шевченко передбачив довічну люстрацію.

За народних депутатів Шевченко також планує взятися: ліквідувати кнопкодавство, завдяки сучасним технологіям. Щоб перед голосуванням система сканувала обличчя того, хто натискає кнопку.

Крім цього, політики вважає, що ринок землі відкривати потрібно, але зараз до цього не готові правоохоронна й судова системи, які регулюватимуть і робитимуть неможливими махінації на цьому ґрунті. «Потрібно зпроваджувати обмеження на купівля землі, таким чином право власності має бути лише в громадянина України», – зазначив він.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Анатолій Гриценко, Євгеній Мураєв і Віталій Купрій офіційно зареєстровані кандидатами на посаду президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: