НАБУ викрило обвинуваченого в спробі дати хабара прокурору ГПУ

Читать на русском
У Національному бюро повідомили про викриття невідомого на спробі дачі неправомірної вигоди прокурору ГПУ.

Детективи Національного антикорупційного бюро викрили обвинувачену особу в момент надання їм 15 тисяч доларів неправомірної вигоди прокурору Генеральної прокуратури.

Про це йдеться на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією відомства, пропозиція хабара прокурору Генпрокуратури надійшла ще в лютому 2018 року, після чого він звернувся до Генеральної інспекції ГПУ.

«30 вересня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили громадянина в момент надання їм 15 тисяч доларів неправомірної вигоди прокурору ГПУ. Пропозиція неправомірної вигоди надійшла посадовцю в лютому 2018 року, після чого він одразу поінформував про цей факт Генеральну інспекцію ГПУ. За цим фактом розпочато досудове розслідування, здійснення якого було доручено детективам НАБУ», – повідомляють у Національному бюро.

Як зазначається, хабар прокурору ГПУ запропонував громадянин, якого звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство), ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.3 ст.369 (пропозиція хабара) КК України. У Бюро додали, що обвинувачений вирішив домовиться з прокурором про пом'якшення йому звинувачень, запропонувавши 30 тисяч доларів хабара.

«За умовами «угоди», перша половина суми мала бути сплачена прокурору після зміни кваліфікації злочину на більш м'яку, друга – за фактом подачі клопотання до суду. Надавача неправомірної вигоди викрито і затримано в момент передачі першого траншу із заявленої суми», – підкреслили в НАБУ.

1 жовтня особі повідомили про підозру.

Нагадаємо, на хабарі спіймали одного з начальників сервісного центру МВС.

Раніше спійманий на хабарі чиновник КМДА відбувся штрафом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: