НАБУ викрило на хабарі ще одного суддю

Читать на русском
У Національному бюро повідомили про викриття на гарячому служителя Феміди з Донецької області разом зі своїм помічником.

Детективи Національного антикорупційного бюро викрили суддю одного з районних судів міста Маріуполя і його помічника відразу після отримання ними частини неправомірної вигоди.

Про це йдеться в заяві прес-служби Національного бюро, повідомляє «Слово і Діло».

«6 грудня детективами НАБУ спільно з працівниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю одного з райсудів Маріуполя та його помічника відразу після отримання ними частини неправомірної вигоди», – зазначили у відомстві.

За версією слідства, служитель Феміди спільно з помічником просив та одержав неправомірну вигоду за винесення рішення у справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Одразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддю викрили «на гарячому».

Наразі вирішується питання повідомлення про підозру судді та помічнику у вчиненні кримінального правопорушення, кваліфікованого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із листопада 2018 року.

Нагадаємо, СБУ викрила схему міжнародного наркобізнесу. Також у Київській області викрили викрадачів VIP-автомобілів. Раніше НАБУ викрило обвинуваченого в спробі дати хабара прокурору ГПУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: