Викритому НАБУ судді з Маріуполя повідомили про підозру

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи повідомили про підозрою викритим 6 грудня судді з Маріуполя.

Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігорю Сараєву.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло джерело в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника, судді вже вручили повідомлення про підозру. Водночас джерело не повідомило, чи вручено підозру помічникові Сараєва, якого викрили разом із служителем Феміди.

Як відомо, зазначеного суддю 6 грудня детективи НАБУ спільно зі спецпризначенцями Служби безпеки під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили «на гарячому». За версією слідства, Сараєв спільно з помічником просив і отримав неправомірну вигоду за винесення рішення у справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя і був викритий «на гарячому».

Зараз вирішується питання повідомлення про підозру судді і помічника в скоєнні кримінального злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють з листопада 2018 року.

За інформацією СБУ, Сараєв і його помічник вимагали від місцевого жителя 15 тисяч гривень за непритягнення до адміністративної відповідальності. Раніше правоохоронці задокументували отримання посадовими особами першої частини хабара в розмірі 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» дізнався прізвище викритого НАБУ судді з Маріуполя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: