Борги за комуналку: влада подала на киян до суду

Читать на русском
Заборгованість мешканців Деснянського району за комунальні послуги становить більш ніж 20 мільйонів гривень. РДА подала позови до суду. Поки злісних боржників не виселяли.

Заборгованість мешканців Деснянського району за комунальні послуги становить більш ніж 20 мільйонів гривень. У судовому порядку райдержадміністрація на сьогодні подала позовів на стягнення 6 мільйонів гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив у інтерв'ю KV голова Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Геннадій Заболотний.

Зростуть зарплати й тарифи: які зміни чекають на українців у 2019 роціНаступного року в українців зросте мінімалка, тарифи на опалення й вартість квитка на поїзд.

За словами чиновника, заборгованість за комунальні послуги в понад 20 мільйонів гривень – це фактично місячна плата всього району.

«З боргами ведемо претензійно-позовну роботу. Сьогодні на стягненні близько 6 мільйонів гривень. Робота ведеться дуже активно. Однак виселень через борги немає», – повідомив голова Деснянської РДА.

Раніше «Слово і Діло» писало, що на початок опалювального сезону 2018/2019 населення накопичило борги. Люди оплачуть комуналку на 80-99%, а в Києві навіть платять наперед.

«Слово і Діло», спираючись на показники Держстату, склало інфографіку заборгованості населення за газ, тепло, водопостачання та інші комунальні платежі.

Також Кабмін убезпечив міста від відключення газу взимку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: