Борги за комуналку зросли на мільярд за місяць

Читать на русском
В Україні заборгованість за компослуги перевищила 39 мільярдів. З початку року українці недоплатили понад сім мільярдів.

У жовтні заборгованість населення за житлово-комунальні послуги зросла на мільярд гривень і становила 39,2 млрд грн.

Про це повідомляється на сайті Держслужби статистики, пише «Слово і Діло».

Скільки українці заборгували за комунальні послугиБорги населення за комунальні послуги зросли на 45 відсотків. Хоча в середньому українці розрахувалися перед комунальниками на 92,6 відсотка.

За даними відомства, на кінець жовтня заборгованість населення зі сплати за поставки природного газу склала 18,0 млрд грн, за централізоване опалення і постачання гарячої води - 10,2 млрд грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій - 4,0 млрд грн, за централізоване постачання холодної води і водовідведення - 3,1 млрд грн, за вивезення побутових відходів - 0,6 млрд грн, за поставки електричної енергії - 4,0 млрд грн.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги, з урахуванням електроенергії (з розрахунку 150 кВт·год), на одного власника особового рахунку в жовтні 2018 року склали 871,7 грн.

Згідно з даними Держстату, в жовтні населенням сплачено за житлово-комунальні послуги 5,1 млрд грн (77,5% нарахованих за цей період сум).

Відзначимо, на кінець грудня 2017 року українці заборгували за комуналку 32,3 млрд грн.

Відзначимо, з листопада в Україні на 23,5% зросли тарифи на газ, що спричинить підвищення цін на опалення і збільшення сум у платіжках українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: