Кабмін убезпечив міста від відключення газу взимку

Читать на русском
Уряд запровадив заборону на відключення газопостачання теплопостачальним підприємствам в опалювальний період.

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 14 листопада, вирішив запровадити заборону на відключення газопостачання теплопостачальним підприємствам під час опалювального сезону.

Про це повідомив віце-прем'єр міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Сміла та Кривий Ріг без опалення. З чим проблеми та який вихід?У Смілі запроваджують надзвичайний стан через відсутність опалення. Тим часом у Кривому Розі в школах і дитячих садках оголошені вимушені канікули через відсутність опалення. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Встановили пряму заборону на відключення й обмеження енергопостачання теплопостачальних підприємств від газу під час опалювального сезону», – написав він.

Зубко зазначив, що уряд знизив обов'язковий рівень розрахунків за спожитий газ для підприємств теплокомуненерго з 90% до 78%, для теплоелектроцентралей – із 90% до 60%. Це зниження діятиме з 1 грудня поточного року до 1 квітня 2019 року.

Як повідомлялося, під час засідання прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив мерам проблемних міст усуненням із посади через зрив опалювального сезону. Також прем'єр заявив, що проблеми з опаленням у Кривому Розі та Херсоні вирішилися після його втручання, але в Смілі ситуація залишається невирішеною.

Зазначимо, «Нафтогаз» не підписав нові контракти на поставку газу з 22 теплопостачальними підприємствами з 1146. Борги підприємств теплокомуненерго станом на поточний момент становлять 8,8 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: