У Британії ініціювали недовіру уряду

Читать на русском
Голосування щодо вотуму недовіри заплановано на середу, 16 січня. Таке рішення ухвалили парламентарії після провалу голосування щодо Brexit.

У Великобританії найбільша опозиційна партія ініціює голосування за оголошення недовіру уряду Терези Мей.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 15 січня, повідомляє Європейська правда.

Палата лордів розгромила «жорсткий план» МейПалата лордів 321 голосом за та 152 проти проголосувала за те, щоб відкинути сценарій виходу з ЄС без угоди.

Відзначається, що про такий намір депутати заявили під час дискусії в Палаті громад британського парламенту. Голосування про недовіру уряду вже заплановано на середу, 16 січня, і уряд Мей погодився з цією датою.

Ініціатором недовіри стала партія Лейбористів.

«Джеремі Корбін (лідер лейбористів) зареєстрував пропозицію про недовіру уряду за підсумками історичної поразки угоди Терези Мей», - йдеться у повідомленні на офіційному акаунті партії в Twitter.

Телекомпанія BBC, яка транслює дебати в Палаті громад, підкреслює, що Північноірландська партія уніоністів, яка є частиною урядової коаліції, але виступає проти урядової версії угоди з ЄС, все ж підтримає уряд.

Результат голосування багато в чому залежить від того, чи підтримають недовіру ті однопартійці Мей, які у внутрішній опозиції до уряду і голосували проти угоди. Як відомо, документ підтримали лише 202 депутати, проти проголосували 432, зокрема понад 100 депутатів з очолюваної Мей Консервативної партії.

У разі підтримки вотуму недовіри парламент має два тижні, щоб сформувати новий уряд або проголосувати за «відновлення довіри» до команди Мей. Якщо цього не станеться, у Великобританії будуть оголошені нові парламентські вибори.

Як повідомлялося, раніше парламент Британії відмовився обговорювати питання про недовіру Мей.

Нагадаємо, парламент Британії відхилив план Мей щодо Brexit. 432 депутати висловилися проти угоди, підтримали цей проект угоди лише 202 депутати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: