НАБУ завершило розслідування щодо ще двох спільників Мартиненка

Читать на русском
Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП прокурорів завершили досудове розслідування Павла Скаленко і Володимира Святненко.

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування стосовно двох підозрюваних у заволодінні коштами ДП «НАЕК «Енергоатом».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомлені НАБУ.

НАБУ отримає зразки підпису Мартиненка та його «правої руки»У Національному бюро хочуть порівняти підписи екс-члена Верховної Ради та його правої руки з наявними в матеріалах справи.

За даними слідства, підозрювані виступали представниками компанії «Bradcrest investment s.a.», (Панамська Республіка), задіяної у схемі з закупівлі держпідприємством обладнання за завищеними цінами. Саме на рахунки цієї компанії переможець тендеру — чеська компанія «Škoda JS» (фактичний власник — російське ЗАТ «Об’єднані машинобудівні заводи») — перерахувала 6,4 млн євро буцім-то за консультаційні послуги.

Мова йде про Павла Скаленка і Володимира Святненка.

Раніше стало відомо, що Національне антикорупційне бюро викликає на допит в якості свідка колишнього народного депутата Миколу Мартиненка, який уже обвинувачується у розкраданні коштів державних підприємств НАЕК «Енергоатом» і «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Нагадаємо, суд задовольнив апеляцію САП у справі Мартиненка й повернув назад до суду обвинувальний акт.

Також для розгляду цієї справи вже відбувся авторозподіл суддів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: