Суд пом'якшив запобіжний захід «правій руці» Мартиненка

Читать на русском
Одному зі спільників колишнього керівника паливного комітету парламенту істотно пом'якшили запобіжний захід.

Суд відпустив під особисте зобов'язання Павла Скаленка, якого підозрюють у пособництві обвинуваченому в розкраданні коштів НАЕК «Енергоатом» колишньому народному депутату Миколі Мартиненку.

Таке рішення 17 грудня ухвалила слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, адвокат пособника Мартиненка подав клопотання про зміну запобіжного заходу та скасування низки процесуальних обов'язків. Суд його частково задовольнив, скасувавши запобіжний захід у вигляді 2,48 мільйона гривень застави, й відпустив Скаленка під особисте зобов'язання. Також суддя Сенін скасував обов'язок підозрюваного носити електронний браслет, дія якого була продовжена самим Сеніним 29 листопада за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Романа Симківа.

Так, на Скаленка поклали такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; заборонити відвідувати НАЕК «Енергоатом» і його відокремлені підрозділи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими особами, а також здати на зберігання всі свої закордонні паспорти.

Нагадаємо, суд відвів прокурора САП Андрія Перова від справи ще одного пособника Мартиненка. Також суд продовжив обов'язки Святненка. Раніше НАБУ завершило розслідування щодо ще двох спільників екс-нардепа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: