Суд відвів Перова від справи ще одного пособника Мартиненка

Читать на русском
Столичний суд відвів антикорупційного прокурора від справи щодо спільника колишнього керівника паливного комітету парламенту.
Андрій Перов

Суд відвів прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова від кримінального провадження за підозрою Володимира Святненка в пособництві колишньому народному депутату Миколі Мартиненку в розкраданні коштів НАЕК «Енергоатом».

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антіпова, повідомляє «Слово і Діло».

В обґрунтуванні своєї заяви про відвід прокурора адвокат Святненка вказував, що Перову винесли догану через те, що він, не дочекавшись кінця судового засідання в справі Мартиненка, вийшов із зали судового засідання й грюкнув дверима. Також Перова відвели від обвинувачення, використовуючи цю догану. А оскільки справа Святненка виділена з провадження щодо Мартиненка, то є підстави вважати, що Перов буде упередженим і в справі Святненка.

Вислухавши заяву адвоката підозрюваного, суд відвів Перова під участі в провадженні як процесуального керівника.

Крім того, в судовій ухвалі вказується, що провадження за підозрою Святненка об'єднане зі справою за підозрою Павла Скаленка, ще одного пособника Мартиненка.

Як відомо, суд також відвів прокурора САП Перова у справі «правої руки» Мартиненко Павла Скаленка.

Нагадаємо, Верховний суд відмовився скасовувати догану прокурору САП у справі екс-нардепа. Також у САП відреагували на догану прокурору САП Перову. Раніше суд призначив до розгляду скаргу прокурора в справі Мартиненка на догану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: