Суд почав досліджувати докази в справі Мартиненка

Читать на русском
У справі заволодіння коштами Енергоатому та СхідГЗК судді почали вивчати докази Національного бюро.
Микола Мартиненко

Суд почав досліджувати докази в кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього народного депутата Миколи Мартиненка та інших осіб у заволодінні коштами НАЕК «Енергоатом» та державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Так, судді Шевченківського районного суду міста Києва почали вивчати докази з тому №15, повідомляє «Слово і Діло».

В особовій справі колишнього нардепа вказувалося, що після закінчення інституту він працював інженером на Київському механічному заводі. З 1986 року – на комсомольській роботі: секретар комітету комсомолу заводу, секретар Київського міського комітету ЛКСМУ. З 1991 року Мартиненко займався бізнесом.

У 1998 році він уперше став депутатом. Від тоді поміняв цілу низку фракцій: НДП, «Наша Україна», «Батьківщина», «Народний фронт». Неодноразово очолював комітет із палива та енергетики. В 2016 році, після порушення кримінальних справ, склав депутатські повноваження. Також суд досліджував декларації Мартиненка, в тому числі за 1993 рік.

Крім того, суд вивчив особисту справу директора управління закупівель дирекції «Енергоатому» Валерія Василькова. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків звернув увагу, що Мартиненко та Васильков разом вчилися в Харкові. Потім із 90-х Васильків працював у фірмах, які контролював Мартиненко. Відтоді обидва фігуранти тісно пов'язані.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо ще двох спільників Мартиненка. Також детективи отримали зразки підпису екс-нардепа та його «правої руки». Раніше НАБУ викликало Мартиненка на допит у справі прокуратури Праги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: