НАБУ надіслало запити до Латвії щодо нового епізоду справи Мартиненка

Читать на русском
У Національному бюро продовжують вивчення руху коштів із чеської фірми, яка, за версією слідства, належить екс-нардепу.
Микола Мартиненко

Детективи Національного антикорупційного бюро надіслали до Латвії два запити про міжнародну допомогу щодо нового епізоду справи колишнього народного депутата Миколи Мартиненка про розкрадання коштів НАЕК «Енергоатом» у період 2012-2016 років.

Про це йдеться в ухвалах Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ в клопотанні вказував, що чеська компанія Skoda JS у період 2012-2016 років за нібито надані консалтингові послуги направила загальну суму 4,65 мільйона євро на рахунки трьох офшорних компаній: домініканських BARTON BUSINESS LLC (2,16 млн євро) і VISILOGIK LIMITED (100 тисяч євро); британської INLORD SALES LLP (майже 2 млн євро) і кіпрської DEVECOM COMPANY LIMITED (390 тис. євро). У Національному бюро додали, що згідно з відповідю латвійських правоохоронців, у подальшому кошти з рахунку INLORD SALES LLP перераховувалися на латвійський рахунок BURWELL SALES LLP.

Крім того, детективи встановили, що кошти з рахунків BARTON BUSINESS LLC, VISILOGIK LIMITED, INLORD SALES LLP і DEVECOM COMPANY LIMITED перераховувалися фірмам ZIRTEX TRADING LLP, FARETTA TRADE S.A. і WELLRISE TRADING S.A. Також, згідно з відповіддю латвійських правоохоронців, надалі кошти з рахунків цих фірм перераховувалися компаніям AURENURA TRADE LLP, BLESSINGTON TRADE LLP, FARRELL MARKETING INC., BERIOZA LIMITED, EUROLAND EXPORT INC., BORYSPHENOS CAPITAL LTD, ASTEN GRUPPE LTD., MATILDA INTER (Pty ) Ltd., ATLANTICO TRADE LP, Cetra Develop Inc., SK INTER TRADING LLP, BELMORE LIMITED і FINOLA Inc.

У зв'язку з цим детективи надіслали до Латвії запит про міжнародну правову допомогу з метою з'ясувати рух коштів на рахунках BURWELL SALES LLP, AURENURA TRADE LLP, BLESSINGTON TRADE LLP, FARRELL MARKETING INC., BERIOZA LIMITED, EUROLAND EXPORT INC., BORYSPHENOS CAPITAL LTD, ASTEN GRUPPE LTD., MATILDA INTER (Pty) Ltd., ATLANTICO TRADE LP, Cetra Develop Inc., SK INTER TRADING LLP, BELMORE LIMITED і FINOLA Inc. Суддя запити задовольнив.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» довідався, шо НАБУ розслідує ще два епізоди в справі Мартиненка. Раніше суд визначився з датою розгляду справи екс-нардепа. Крім того додамо, що суд відмовився взяти під варту розшукуваного фігуранта справи Мартиненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: