Посольство України в Мексиці звинувачують у вимаганні грошей – відео

Читать на русском
Двоє мексиканців у Києві поскаржилися, що посольство України в Мексиці вимагає гроші при отриманні візи, натомість у МЗС говорять, що згаданий скаржниками внесок є добровільним.
Ілюстративне фото.

Двоє мексиканців у Києві поскаржилися, що посольство України в Мексиці вимагає гроші при отриманні візи, натомість у МЗС говорять, що згаданий скаржниками внесок є добровільним.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в розслідуванні ТСН.

Дипломатичний скандал: чи дійсно українське посольство в Мексиці вимагає гроші за отримання візиТСН

Журналісти повідомили, що інформація про сумнівні грошові збори надійшла до них від мексиканців, які були змушені сплатити ці кошти, щоб легально потрапити в Україну.

Один із них, адвокат Карлос Едуардо Сото Тревіно, заявив, що в українському посольстві в Мексиці консул перед вирішенням візових питань нібито вимагає здати кошти на потреби української армії.

«Тричі, коли я звертався за візою, коли процес розпочинався, вони показували такий аркуш, на якому написаний лист, і вона просить вас написати аналогічний, де йдеться про те, що ви робите благодійний внесок у розмірі 80-100 доларів у руки консулу чи комусь іншому в посольстві, й тоді ви отримаєте візу. Звісно, за візу сплачується окремо», – сказав він.

Сото розповів, що візові питання вирішує консул Ганна Пророк. За його словами, щоразу віза коштувала йому по сто доларів, а ось сума внеску – не менш ніж 80 доларів.

«Вона, Ганна Пророк, радить написати цього листа власноруч і віддати кошти на благодійність без чека», – стверджує Сото.

Інший мексиканець Сергіо Пенья Серрано підтверджує, що в посольстві на стенді «Інформація» справді висить приклад листа про добровільні пожертви.

«На столі лежала форма листа, яку потрібно було відтворити, про те, що я добровільно жертвую гроші на Донбас», – каже він. Сергіо розповідає, що його обурили такі нав’язливі заклики до благодійності.

«_Консул сказала, що немає жодного стосунку до цього документа, тоді я відповів, що вони мають забрати його з консульського відділу. Я спитав, що це за папірець. Вона сказала, що не знає!», – розповів мексиканець і додав, що нічого платити не став.

Коли ж настав час забирати візу, Сергіо, за його словами, не пустили до посольства.

«За візу я сплатив особисто в руки консулу, не через банк. Жодного чека не отримав. Це було дуже дивно. Вона не дозволила мені зайти, а гроші взяла на задньому дворі посольства», – стверджує він.

Ви ж такі розумники. Нові технології скандалогасіння. Колонка Леоніда ШвецяЖурналісти з'ясували, що заступник голови Служби зовнішньої розвідки Семочко володіє елітною нерухомістю та можливо громадянством Росії. Однак жодної реакції від влади не було.

Консул України в Мексиці Ганна Пророк, утім, спростовує це.

«Такого бути не може. Я такого випадку не знаю ... Якщо громадяни здають гроші на АТО, це їхня особиста справа, а не моя», – зазначила вона.

У Міністерстві закордонних справ розпочали перевірку відповідно до скарг, але порушень не знайшли, йдеться в матеріалі. У відомстві говорять, що гроші на потреби війська збирають із 2014 року.

«Я маю повідомити, що це добровільна справа, отже, ініціативно окремі працівники виявили бажання формувати ці кошти й передавали їх до Київського військового госпіталю на лікування військових, які опинилися в зоні бойових дій», – пояснив заступник директора консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

Підрахували, скільки дипломатів вислали з України за два рокиВинесено вирок суду 20 особам за державну зраду. За вказаний період заборонений в'їзд на територію України 575 іноземним громадянам.

Підтверджень передачі цих коштів у госпіталь журналісти не мають і стверджують, що не знайшли такої інфомації в медичному закладі.

Нагадаємо, з'ясувалося, які країни відкликають своїх послів із Венесуели.

Також журналіст програми «Схеми» Наталія Седлецька каже, що відомого українського олігарха російського походження Павла Фукса затримали після прильоту на мексиканський курорт Канкун.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: