Відомого олігарха затримали в Мексиці – ЗМІ

Читать на русском
Відомого українського олігарха російського походження Павла Фукса затримали по прильоту на мексиканський курорт Канкун. Пізніше іншого українця депутата Андрія Іванчука відпустили, проблеми на кордоні виникли тільки у Фукса.

Журналіст програми «Схеми» Наталія Седлецька каже, що, за її інформацією, відомого українського олігарха російського походження Павла Фукса затримали по прильоту на мексиканський курорт Канкун.

Як інформує «Слово і Діло», про це вона пише у Facebook із посиланням на два її джерела - з «системи міжнародного правопорядку та з оточення самого бізнесмена».

Як змінилися доходи депутатів, які борються проти олігархівСлово і Діло розбиралось, як змінилися доходи народних обранців, що обіцяли боротися проти олігархів.

За словами Седлецької, вони підтвердили їй, що колишній російський підприємець, а тепер український олігарх Павло Фукс прилетів до країни приватним літаком із Британії (Фарнборо) і був затриманий міграційними службами на кордоні.

«Цікаво, що на борту із ним справді перебував впливовий український депутат Андрій Іванчук (Народний фронт)», - зазначає журналістка.

За її інформацією, Іванчука відпустили, проблеми на кордоні виникли тільки у Фукса.

«Він утримується в аеропорту Канкуна міграційною службою Мексики, до нього приїхали працівники українського посольства», - розповідає Седлецька.

Вона припускає, що Фукса затримали, бо він «перебуває у чорному списку США».

«Це з’ясувалось по прильоту у Мексику, і вплинуло на рішення місцевих прикордонників пускати Фукса в країну чи ні», - каже журналіст.

Вона обіцяє перевірити, із чим саме пов’язане затримання олігарха.

Нагадаємо, мінфін США запровадив санкції щодо 18 росіян, серед яких агенти ГРУ Анатолій Чепига і Олександр Мишкін (відомі як Петров і Бошіров), підозрювані в отруєнні Сергія Скрипаля.

Також у США розповіли про наміри щодо Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: