Сейм Польщі ухвалив зміни до скандальної судової реформи

Читать на русском
Депутати Сейму Польщі ухвалили зміни до закону про Верховний суд, розкритикованого Європейським Союзом.

Депутати Сейму Польщі ухвалили зміни до закону про Верховний суд, розкритикованого Європейським Союзом.

Як повідомляє Радіо Польща, за законопроект проголосували 215 депутатів, проти - 161, 24 утрималися. Наступний крок - розгляд в Сенаті Польщі, пише «Слово і Діло».

Євросоюз поставив Польщі ультиматум щодо судової реформиЄвросоюз дав Польщі ще шість тижнів для внесення змін до суперечливої судової реформи, проведеної в країні.

Законопроектом передбачено продовження повноважень суддів Верховного і Вищого адміністративного судів старше 65 років і скасовується процедура отримання відповідної згоди президента.

Таким чином, як зазначає видання, 20 суддів можуть продовжити роботу в Верховному суді Польщі, незважаючи на досягнення пенсійного віку.

Нагадаємо, що зазначений законопроект про зміни до чинного закону про Верховний Суд скасовує деякі пункти розкритикованої ЄС судової реформи.

19 листопада Європейський суд задовольнив скаргу Єврокомісії і постановив, що Польща повинна негайно припинити застосування нового судового закону.

На тлі побоювань щодо польської судової реформи ЄС запустив процедуру запровадження безпрецедентних санкцій проти Польщі, зокрема, позбавлення Варшави права голосу в ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: