Зеленський іде в президенти. В чому сенс новорічного скандалу на 1+1?

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Виступ у новорічну ніч актора Володимира Зеленського на телеканалі 1+1 був вказівкою на місце для чинного президента України Петра Порошенка.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло».

За його словами, вибори президента України розпочалися з гучного новорічного скандалу.

Він нагадав, що популярний телеканал 1+1 замість традиційного новорічного привітання глави держави показав свого улюбленого артиста Володимира Зеленського, який радісно повідомив публіці, що йде на президентські вибори.

«Але замість того, щоб тримати удар, зробити вигляд, що нічого особливого не сталося, армія порохоботів, як за командою, вибухнула потоком ненависті й обурення. Таким чином, господар телеканалу Коломойський і команда Зеленського домоглися свого. Завдяки «роботі» величезної армії порохоботів у новорічну ніч ця новина перетворилася на головну інформаційну подію Нового року й старт президентської кампанії», – зазначив Небоженко.

У мережі продовжують обговорювати висунення Зеленського в президентиВолодимир Зеленський іде в президенти, комік оголосив про це 31 грудня. Що думають у соцмережах, розбиралося Слово і Діло.

Головне, що цим легким, але небезпечним діянням артист-комік миттєво перетворився на політика, смертельного ворога нинішнього президента України, що призвело до серйозної делегітимації його політичного іміджу, додав він.

«Якщо президента Порошенка не бояться й із нього глузують журналісти й артисти, інтернет і телеканали, то як можна серйозно претендувати на образ Батька нації, який породив «армію, мову та віру»?», – підкреслив політолог.

Усі спроби «покарати» Ігоря Коломойського контрпродуктивниі, адже президент сам є олігархом. Тому порохоботи, які розпалюють ненависть до бізнесмена за його знущання над Петром Порошенком, ходять мінним полем, оскільки не можна критикувати одного олігарха, не чіпаючи інших, включаючи самого президента-олігарха, який, на відміну від господаря телеканалу, зробив свій статок на близькості до влади й використанні влади, уточнив він.

«Тим часом виникає одне важливе питання, чому СБУ, що так пишається своєю економічною контррозвідкою, здатною притиснути будь-який бізнес, чи своїм політичним розшуком, здатним заткнути або зіпсувати життя будь-якому критику влади чи опозиціонеру, своєчасно не поінформувала президента про підготовку «провокації». А зараз буде цікаво спостерігати за реакцією провідних політиків країни на цю непересічну подію», – акцентував експерт.

Важливо зрозуміти, чи будуть провідні політики України мовчати, робити вигляд, що нічого не сталося, а ситуація на каналі 1+1 є лише результатом конфлікту двох олігархів, чи виступлять на захист Порошенка, тим самим підтримавши його на майбутніх виборах, наголосив він.

«А відсутність громадської підтримки набагато небезпечніша для президента, ніж його низький рейтинг. Ось у чому політичний сенс новорічного скандалу з Порошенком на 1+1, а не те, що щасливий, але наївний Зеленський оголосив, що йде на вибори президента України», – резюмував Віктор Небоженко.

Як відреагували соцмережі на заяву Зеленського – в нашому огляді.

Раніше «Слово і Діло» з’ясувало, як виконують обіцянки потенційні кандидати в президенти.

Більше про те, що президент обіцяє на 2019 рік, – на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: