У Мексиці склав присягу новий президент

Читать на русском
У Мексиці відбулася інавгурація Андреса Мануеля Лопеса Обрадора - новообраного президента держави з лівого табору.

У Мексиці відбулася інаугурація новообраного президента держави з лівого табору.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє CNN.

Президент Мексики не жадібний: Лопес Обрадор готовий урізати свою зарплатуОбраний президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор зароблятиме на 40 відсотків менше, ніж попередник.

«В Мексиці прийняв присягу президента лівий лідер Андрес Мануель Лопес Обрадор, відомий під прізвиськом «AMLO», перед натовпом гостей, серед яких були світові лідери і представники обох палат Конгресу», - йдеться в повідомленні.

Лопес Обрадор отримав перемогу на президентських виборах 1 липня і почав свій шестирічний термін з обіцянки здійснювати потужну боротьбу з корупцією, наполягаючи на тому, що ця проблема є найгіршим жахом Мексики.

«Ніщо не робить більшої шкоди Мексиці, ніж нечесність керівників», - сказав президент.

Лопес Обрадор розкритикував неоліберальну модель, яка панувала в економіці країни в останні десятиліття, заявивши, що така політика «стала катастрофою».

Новий глава держави також піддав критиці свого популярного попередника Енріке Пенья Нієто за введення «шкідливих» економічних стратегій і пообіцяв негайні державні інвестиції для порятунку державних підприємств нафтової промисловості та електроенергетики, одночасно запропонувавши створити спеціальну економічну зону з низькими податками вздовж кордону Мексики і США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: