Підрахували, скільки дипломатів вислали з України за два роки

Читать на русском
Винесено вирок суду 20 особам за державну зраду. За вказаний період заборонений в'їзд на територію України 575 іноземним громадянам.

З України з початку 2017 року до травня 2018 року Служба безпеки за допомогою Міністерства закордонних справ достроково відкликала 23 іноземних дипломати.

Україна та Угорщина оголосили про взаємну висилку консулів. Чим завершиться конфлікт?Україна та Угорщина оголосили про взаємне висилання консулів. Будапешт вважає, що Київ загострює конфлікт. Ситуацію оцінили експерти.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит інформаційного агентства «Українські новини», пише «Слово і Діло».

Відзначається, що в межах виконання завдань із протидії розвідувальній, розвідувально-підривній та іншій протиправній діяльності спеціальних служб іноземних держав, перш за все Російської Федерації, відкрито 396 кримінальних проваджень, в т. Ч. 73 - щодо громадян України за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу, 8 - щодо іноземних громадян за с. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу.

Винесено вирок суду 20 особам за державну зраду. За вказаний період заборонений в'їзд на територію України 575 іноземним громадянам. Примусово видворені з України 382 іноземні громадянина.

Крім того, попереджено протиправну діяльність громадян України з ознаками державної зради шляхом оголошення 320 офіційних застережень від імені органів СБУ.

Раніше було названо ім'я нового посла України в Греції.

Також нагадаємо, СБУ заборонила в'їзд російським пранкерам Вовану і Лексусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: