Парагвай розриває дипвідносини з Венесуелою

Читать на русском
Влада Парагваю в четвер, 10 січня, оголосила про розрив дипломатичних відносин з Венесуелою.

Влада Парагваю в четвер, 10 січня, оголосила про розрив дипломатичних відносин з Венесуелою.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ Парагваю, повідомляє ТАСС.

Мінфін США посилив санкції проти ВенесуелиМіністерство фінансів США посилило санкції проти Венесуели. У новий список потрапили сім громадян країни, 23 компанії і один літак.

«Уряд Республіки Парагвай... прийняв рішення розірвати дипломатичні відносини з Боліваріанською Республікою Венесуела. Було дано розпорядження закрити наше посольство і негайно відкликати наш дипломатичний персонал з цієї країни», - йдеться в документі.

У четвер новоспечений переможець президентських виборів у Венесуелі Ніколас Мадуро вступив на посаду глави держави. Він склав присягу в венесуельському Верховному суді, а не в Національній асамблеї (однопалатному парламенті), яка знаходиться під контролем політичних супротивників президента з грудня 2015 року. На церемонії інавгурації були присутні лідери Болівії, Куби, Нікарагуа і Сальвадору.

Вибори президента Венесуели відбулися 20 травня. Мадуро набрав майже 6,2 млн голосів виборців, а його основний суперник Енрі Фалькон від опозиційної партії Прогресивний авангард - 1,9 млн. До участі в голосуванні були запрошені понад 20,5 млн осіб, явка склала 45,99%.

Раніше в цьому місяці учасники латиноамериканської Групи Ліми, за винятком Мексики, заявили, що вважають минулі вибори в Венесуелі нелегітимними і закликають політика передати владу парламенту. Відповідний документ підписали представники Аргентини, Бразилії, Гаяни, Гватемали, Гондурасу, Канади, Колумбії, Коста-Ріки, Панами, Парагваю, Перу, Сент-Люсії і Чилі.

Як повідомлялося, в 2016 році Парагвай заморожував відносини з Венесуелою через різкі висловлювання Мадуро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: