Замах на президента Венесуели: затримані журналісти

Читать на русском
Профспілка також опублікувала імена затриманих представників ЗМІ, в їхньому числі співробітники венесуельських, іспанських і аргентинських видань.

Після замаху на президента Ніколаса Мадуро в Венесуелі затримали 11 журналістів.

Про це повідомив Національний профспілка працівників венесуельського друку в своєму Twitter, передає «Слово і Діло».

«11 журналістів і співробітників ЗМІ були необгрунтовано затримано, ще декількох побили або пограбували. Ми не вважаємо прийнятними такі дії і вимагаємо покарати відповідальних за це порушення права на інформацію», - йдеться в повідомленні.

Профспілка також опублікувала імена затриманих представників ЗМІ, в їхньому числі співробітники венесуельських, іспанських і аргентинських видань.

Раніше глава МВС Венесуели Нестор Реверол повідомив, що влада затримала шістьох підозрюваних у спробі вбивства глави держави.

Нагадаємо, спроба замаху на Мадуро сталася 5 серпня, на церемонії святкування 81-ї річниці створення Боліваріанської національної гвардії. За словами міністра зв'язку Венесуели Хорхе Родрігеса, в президентській ложі вибухнули декілька безпілотників, начинених вибухівкою. В результаті поранення отримали сім військових. Сам Мадуро не постраждав.

Пізніше він заявив, що за замахом стоїть права опозиція і президент Колумбії. Уряд Колумбії, зі свого боку, назвав «абсурдними» звинувачення президента в організації замаху.

Відповідальність за замах на президента Венесуели Ніколаса Мадуро взяло на себе раніше невідоме угруповання під назвою Фланелеві солдати (Soldados de Franela). У Twitter вони відзначили, що два безпілотника, навантажені вибухівкою C-4, повинні були потрапити в президентську ложу, проте «дрони були збиті снайперами почесної варти».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: