Президент Венесуели Мадуро склав присягу на новий термін

Читать на русском
Президент Венесуели Ніколас Мадуро, після спірного переобрання на посаду голови держави, приніс присягу на новий президентський термін.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро, після спірного переобрання на посаду голови держави, приніс присягу на новий президентський термін.   Як інформує «Слово і Діло»,новий шестирічний термін перебування Мадуро на посаді глави держави офіційно починається лише 10 січня.

За підсумками голосування на виборах 20 травня ЦВК Венесуели оголосила про перемогу чинного президента, який набрав близько 70 відсотків. Таким чином, Ніколас Мадуро забезпечив собі перебування на посаді президента Венесуели до 2025 року. Виборча рада 22 травня офіційно оголосила його переможцем.

Напередодні виборів багато представників опозиції були відсторонені від участі в них або ув'язнені. Деяким з них довелося виїхати за кордон. Головний опозиційний альянс Венесуели MUD бойкотував голосування, активність виборців була нижчою 50%.

Ціла низка держав Латинської Америки не визнала результатів голосування і обіцяла в знак протесту відкликати своїх послів у Венесуелі. США посилили санкції проти уряду в Каракасі.

Мадуро звинувачують в прагненні знищити демократію у Венесуелі. Після багатомісячних масових протестів в 2017 році, в ході яких загинули 125 осіб, Мадуро через установчі збори де-факто позбавив повноважень парламенту, де опозиція мала більшість. Венесуела переживає також глибоку економічну кризу, в країні не вистачає продовольства, медикаментів і предметів першої необхідності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: