Спроба замаху на президента Венесуели: всі подробиці

Читать на русском
Під час святкування 81-річчя створення Боліварської національної гвардії в Каракасі прогримів вибух. Мадуро евакуювали, сім військових отримали поранення.

На президента Венесуели Ніколаса Мадуро під час параду до дня святкування 81-річчя створення Боліварської національної гвардіїбуло скоєно невдалий замах

Про це повідомляє NTN 24, передає Слово і Діло

Як повідомляється, поруч з президентською ложею вибухнув безпілотник з вибухівкою. В результаті інциденту ніхто з перших осіб держави, які перебували поруч з Мадуро, не постраждав. Самого президента евакуювали в безпечне місце.

Поранення отримали декілька кадетів Національної боліваріанської гвардії.

Трансляцію виступу президента Венесуели вело телебачення країни. Відразу після вибуху трансляція припинилася.

Пізніше, як повідомляєьбся президент Венесуели Ніколас Мадуро звернувся до нації після інциденту на військовому параді в Каракасі, заявивши, що за ним стоїть права опозиція і президент Колумбії

«Це був замах на мене. Сьогодні вони намагалися мене вбити», - заявив він.

За словами Мадуро, докази вказують, що за замахом стоїть крайня права опозиція, яка діяла за підтримки Колумбії. Венесуельський лідер заявив, що не сумнівається: особисту відповідальність за атаку несе президент Колумбії Хуан Мануель Сантос.

Однак, через деякий час відповідальність за замах на венесуельського лідера взяло на себе угруповання Фланелеві солдати.

Про це учасники організації написали в Twitter

«Мета операції полягала в тому, щоб доставити до президентського палацу два дрона з вибухівкою C4. Безпілотники не досягли своєї мети, оскільки були збиті снайперами. Ми показали, що вони уразливі; в цей раз ми не досягли своєї мети, однак це лише питання часу», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 травня Венесуелі пройшли дострокові вибори президента країни. У США вважають нелегітимними президентські вибори у Венесуелі

Тим часом Рада Євросоюзу ухвалила рішення включити 11 осіб до списку санкцій за порушення прав людини та порушення демократії й верховенства права у Венесуелі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: