Мінімальна зарплата у Венесуелі опустилася до 10 доларів

Читать на русском
Мінімальна місячна зарплата у Венесуелі, яка з 1 грудня була збільшена до 4,5 тис. суверенних боліварів, на цейй момент дорівнює 10,5 доларам.

Мінімальна місячна зарплата у Венесуелі, яка з 1 грудня була збільшена до 4,5 тис. суверенних боліварів, на цей момент дорівнює 10,5 доларам у перерахунку на американську валюту, випливає з даних Центробанку країни.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС, в четвер обмінний курс був встановлений на позначці 447,6 суверенних болівара за долар. За останній тиждень офіційний курс долара в Венесуелі виріс на 15%.

Уже кілька років в Венесуелі триває гостра соціально-економічна криза, що супроводжується знеціненням місцевої валюти, нестачею ліків і продовольства та відтоком населення. За даними ООН, країну вже залишили 2,3 млн осіб.

20 серпня у Венесуелі розпочалася деномінація - з купюр прибрали п'ять нулів і прив'язали нову валюту - суверенний болівар - до національної криптовалюти петро, ​​вартість якої прирівнюється до ціни на нафту. На початку вересня рівень інфляції в країні перевищив 200 000% в річному обрахунку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: