У Венесуелі рівень інфляції перевищив мільйон відсотків

Читать на русском
Зростання цін в республіці з січня по листопад цього року становило 702 000%, а за рік - 1 290 000 відсотка.

До кінця листопада 2018 року інфляція у Венесуелі досягла 1 300 000% за рік.

Про це в понеділок, 10 грудня, повідомило агентство Reuters з посиланням на заяву парламенту країни, пише «Слово і Діло».

Мадуро звинуватив США у підготовці держперевороту у ВенесуеліПрезидент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що США мають намір вчинити державний переворот у Боліваріанській Республіці.

При цьому зазначено, що темпи зростання інфляції поступово знижуються - у вересні вона зросла на 228%, в жовтні - на 148% і в листопаді - на 144%.

Агентство відзначає, що уряд Венесуели не публікує даних про економіку країни - про них повідомляє тільки парламент. Інформацію вимагає Міжнародний валютний фонд.

Голова комітету з фінансів Національної асамблеї країни Рафаель Гусман уточнив, що зростання цін у Венесуелі з січня по листопад цього року становило 702 000%, а за рік - 1 290 000%.

Він вважає, що відповідальність за «голод і трагедію» венесуельського народу лежить на уряді.

Нагадаємо, в липні МВФ попередив Венесуелу, що якщо влада не змінить фінансову політику, інфляція до кінця року може досягти 1 000 000%.

У кінці листопада президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про підвищення вартості криптовалюти Petro і зростання мінімальної зарплати в країні до 11 доларів.

Раніше повідомлялося, що рівень накопиченої інфляції в країні з лютого 2017-го по лютий 2018 року перевищив 6000%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: