Мінфін США посилив санкції проти Венесуели

Читать на русском
Міністерство фінансів США посилило санкції проти Венесуели. У новий список потрапили сім громадян країни, 23 компанії і один літак.

Міністерство фінансів США посилило санкції проти Венесуели. У новий список потрапили сім громадян країни, 23 компанії і один літак.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт американського Мінфіну.

У відомстві повідомили, що компанії та особи, які потрапили до списку санкцій, були втягнуті у корупційну схему, по якій використовувалися переваги практики уряду Венесуели з обміну валюти. Зокрема, вони використовували «чорний ринок», де обмінювали валюту за вищим курсом порівняно з офіційним. В результаті цих дій було одержано 2,4 млрд доларів корупційних доходів.

Нагадаємо, офіс з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США ввів санкції проти 6 фізичних і трьох юридичних осіб, частину з них пов'язані з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро.

Тоді Мінфін США пояснив свої дії з станом економіки Венесуели. Гіперінфляція в країні до кінця року складе один мільйон відсотків, три мільйони громадян бігли в інші країни, але Мадуро і його оточення продовжує «користуватися фінансовими схемами, щоб замаскувати корупцію серед правлячого шару і великі помилки в управлінні».

Раніше повідомлялося, що співробітники адміністрації президента США запровадили секретні переговори з військовими з Венесуели щодо повалення Ніколаса Мадуро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: