ЗМІ оприлюднили факт обговорення Білим домом плану з повалення Мадуро

Читать на русском
Можливість організації військової змови в Венесуелі для повалення президента Ніколаса Мадуро обговорювала адміністрація Білого дому з колишнім високопоставленим військовим цієї країни.

Співробітники адміністрації президента США Дональда Трампа обговорювали з опозиційними військовими з Венесуели плани щодо повалення лідера країни Ніколаса Мадуро.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The New York Times з посиланням на неназваних американських чиновників і венесуельського воєначальника, який брав участь у переговорах.

З'явилося відео вибуху дрону під час виступу МадуроВідповідальність за замах на лідера Венесуели взяло на себе раніше невідоме угруповання Фланелеві солдати.

За даними видання, низка секретних зустрічей відбулися протягом цього року. Як пише газета, венесуельці попросили США надати їм обладнання для шифрування радіопередач. Вони висловили бажання організувати перехідний уряд, щоб керувати країною до виборів.

Але американські чиновники відмовилися їм допомагати. Один з воєначальників, який брав участь в переговорах, перебуває під санкціями США за корупцію. Вашингтон звинувачує його та інших представників венесуельських військових у скоєнні злочинів. У тому числі в тортурах, затриманні політичних супротивників, наркоторгівлі та в зв'язках з Революційними збройними силами Колумбії, яких в США вважають терористичною організацією.

План з повалення Мадуро був розкритий. Десятки змовників заарештували.

У Білому домі відмовилися коментувати деталі зустрічі, але повідомили, що Вашингтон підтримує «діалог з усіма венесуельцями, які демонструють своє прагнення до демократії», щоб принести «позитивні зміни в країну, яка так страждає під час правління Мадуро».

На початку серпня на Мадуро було скоєно замах в Каракасі за допомогою двох безпілотників, начинених вибухівкою. Військовим вдалося збити їх, і венесуельський лідер не був поранений. У результаті постраждали сім військовослужбовців. Мадуро звинуватив у замаху колумбійську владу. У Колумбії всі звинувачення заперечують. Підозрюваними вважаються 25 осіб, з яких десять заарештовані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: