Нацбанк оцінив втрати від нових російських санкцій

Читать на русском
Українські експортери не зазнають суттєвих втрат через запроваджені Росією наприкінці 2018 року обмеження.

Українські експортери не зазнають суттєвих втрат через запроваджені Росією в кінці 2018 року обмеження.

Рік турбулентності: геополітичні виклики-2019В 2019 році на Україну може чекати черговий геополітичний стрес. Цьому сприятиме як внутрішня ситуація в країні, так і неоднозначні процеси в світі. Про що йдеться, розбирався політолог Олександр Радчук.

Про це в четвер, 10 січня, пише «Слово і Діло» з посиланням на відповідь Національного банку на запит агентства «Інтерфакс-Україна».

«За оцінками НБУ, загальні чисті втрати експорту товарів від нових санкцій Росії, з огляду на значну імпортну складову в експорті машинобудування, будуть незначними, а вплив санкцій на ВВП – близьким до нуля», – йдеться в повідомленні.

Як відзначають в НБУ, найбільш чутливими для України з урахуванням щодо обмежених можливостей переорієнтації на інші ринки залишаються обмеження на поставки продукції машинобудування. Водночас, як показала практика попередніх років, експорт продовольчих товарів і окремих промислових товарів, які потрапили під санкції Росії, частково може бути переорієнтований на інші ринки, вважають у Нацбанку.

Як стало відомо раніше, проти РФ можуть запровадити нові санкції через агресію в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: