Канада має намір розширити антиросійські санкції

Читать на русском
У МЗС Канади створили спеціальний підрозділ, який займається запровадженням антиросійських санкцій.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко заявив, що цього року слід очікувати на розширення канадських санкцій проти Російської Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інтерв'ю посла «Укрінформу».

ЗСУ цього року отримають зброю з КанадиОттава зняла заборону на поставки зброї Україні в 2017 році. Поставки канадських гвинтівок почнуться цього року, впевнений посол.

За словами посла, Канада залишається одним із лідерів серед країн, які активно використовують інструмент санкцій.

«Наразі перелік канадських санкцій, накладених на росіян і сепаратистів зі cходу України та Криму, є досить довгим. Канада залишається одним із лідерів серед країн, які активно використовують інструмент санкцій, але ми знаємо, що наші канадські колеги серйозно думають про нові кроки в цьому напрямку», – зазначив він.

Шевченко додав, що нещодавно ухвалений «закон Магнітського» зможе полегшити запровадження нових санкцій і посилити тиск на РФ.

«Ми дуже розраховуємо, що цей закон дозволить посилити тиск на тих росіян, які долучилися до незаконних кримінальних процесів проти українських політичних в’язнів, до переслідування кримських татар тощо. Думаю, є велика вірогідність, що ми побачимо більше санкційного тиску з боку Канади цьогоріч», – підкреслив посол.

За його словами, в Міністерстві закордонних справ Канади створили спеціальний підрозділ, який займається запровадженням санкцій.

Нагадаємо, Канада вимагає від Російської Федерації повернути захоплені українські військові кораблі.

Як повідомлялося, в Канаді провели акцію проти російської агресії в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: