НБУ оцінив ризики від нових російських санкцій

Читать на русском
У російський санкційний список потрапив державний Укрексімбанк, що не вплине на його роботу і системи загалом, запевнили в НБУ.

Національний банк не бачить ризиків у роботі банківської системи країни в зв'язку із запроваджними Росією санкціями.

Про це в п'ятницю, 28 грудня, пише «Слово і Діло», посилаючись на відповідь прес-служби банку.

У РФ пояснили розширення санкцій проти УкраїниПід санкції потрапили всі ті, хто займається антиросійською риторикою, зазначив Антон Силуанов.

«З 25 грудня Росія запровадила санкції щодо одного українського банку – АТ Укрексімбанк. Національний банк вважає, що запроваджені санкції не вплинуть на його поточну діяльність. Відповідно, Національний банк України не бачить ризиків для роботи банківського сектора, який є достатньо капіталізованим і ліквідним», – ідеться в повідомленні.

При цьому в установі нагадали, що здійснення банківського регулювання й нагляду на індивідуальній та консолідованій основі є однією з функцій Національного банку.

Нагадаємо, 25 грудня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що розширила російські санкції проти України.

У російському «чорному списку» з'явилися сім нових українських компаній, а також 245 осіб. Серед них – відомі політики, бізнесмени та громадські діячі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: