Мей проведе з Меркель кризові переговори щодо Brexit

Читать на русском
Глава британського уряду проведе переговори з німецьким канцлером з приводу виходу Сполученого Королівства з ЄС.
Тереза Мей і Ангела Меркель

Британський прем'єр-міністр Тереза ​​Мей зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 11 грудня після рішення відкласти голосування щодо Brexit.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Укрінформ».

«Канцлер Німеччини зустрінеться у вівторок (11 грудня – ред.) в Берліні з прем'єр-міністром Великобританії, щоб обговорити нові питання Brexit», – повідомила прес-служба канцлера ФРН.

У понеділок Мей оголосила про відтермінування голосування у парламенті, запланованого на вівторок, заявивши, що угода Brexit «буде відхилена переважною більшістю законодавців».

Проте у ЄC виключили можливість нових перемовин щодо угоди Brexit та оголосили у понеділок, що розглянуть план виходу Британії без угоди.

Існуючий проект угоди Великої Британії та ЄС широко критикується британськими депутатами, які побоюються, що вона змусить Велику Британію дотримуватися правил ЄС навіть після її виходу зі спільноти.

Угода спрямована на запобігання «жорсткого кордону» між Північною Ірландією і Республікою Ірландія.

Лідери ЄС мають зустрітися у Брюсселі на дводенному саміті у четвер та п'ятницю, питання Brexit було додано до порядку денного зустрічі.

Нагадаємо, голова Європейської Ради Дональд Туск має намір скликати саміт ЄС щодо Brexit на 13 грудня. Раніше суд ЄС підтвердив право Великобританії відмовитися від Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: