ЗМІ дізналися про підготовку союзниками Мей другого референдуму щодо Brexit

Читать на русском
Союзники прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей по Консервативній партії готують за її спиною другий референдум щодо виходу з Євросоюзу.

Союзники прем'єр-міністра Великобри

Суд ЄС підтвердив право Великої Британії відмовитися від BrexitВеликобританія може вільно відкликати своє одностороннє повідомлення Європейській раді, передане 29 березня 2017 року.
танії Терези Мей по Консервативній партії готують за її спиною другий референдум щодо виходу з Євросоюзу.

Як пише «Слово і Діло», про це пише The Times з посиланням на джерела.

ЄС відмовив Мей у повторних переговорах щодо BrexitБрюссель офіційно підтвердив, що нових переговорів про Brexit не буде і на ратифікацію в британському парламенті має бути винесений вже наявний документ.

За інформацією видання, глава канцелярії уряду, де-факто заступник Мей Девід Лідінгтон провів переговори з депутатами лейбористської партії, намагаючись побудувати міжпартійну коаліцію для організації нового голосування.

Крім того, як повідомляється, глава апарату прем'єра Гевін Барвелл заявив в бесіді з одним з міністрів, що проведення другого референдуму є «єдиним шляхом вперед».

За словами джерела з консерваторів, Барвелл і Лідінгтон працюють в тандемі, проте всі в кабміні «знають про те, що відбувається».

Раніше суд ЄС підтвердив право Британії відмовитися від брексіта в односторонньому порядку.

Мей неодноразово виключала можливість другого референдуму щодо Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: