Мей підтвердила відтермінування голосування щодо Brexit

Читать на русском
Голосування мало відбутися завтра, але прем'єр вирішила його скасувати через питання про ірландський кордон.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей в понеділок, 10 грудня, відклала голосування в парламенті за угодою з Євросоюзом щодо Brexit, яке було заплановано на 11 грудня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

Суд ЄС підтвердив право Великої Британії відмовитися від BrexitВеликобританія може вільно відкликати своє одностороннє повідомлення Європейській раді, передане 29 березня 2017 року.

Мей викликала сміх деяких членів парламенту, коли оголошувала про перенесення голосування, заявивши, що серед законодавців існує широка підтримка угоди. Вона зазначила, що документ підтримає більшість, якщо буде вирішене питання ірландського кордону.

«Якби ми провели голосування завтра, то ця угода була б відхилена зі значною перевагою», - заявила вона, додавши, що впевнена у правильності угоди.

«Тому ми відкладемо голосування, заплановане на завтра, і не будемо продовжувати розділяти Палату в цей час», - заявила вона, додавши, що Сполучене Королівство активізує роботу щодо виходу з ЄС без угоди.

Раніше повідомлялося, що члени уряду Британії попередили Мей, що їй доведеться піти у відставку, якщо парламент не схвалить існуючий проект угоди з ЄС, а новий погодити не вдасться.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: