ЄС відмовив Мей у повторних переговорах щодо Brexit

Читать на русском
Брюссель офіційно підтвердив, що нових переговорів про Brexit не буде і на ратифікацію в британському парламенті має бути винесений вже наявний документ.

Євросоюз назвав неможливим відновлення переговорів щодо Brexit.

Про це сказано в підсумковій заяві саміту ЄС в Брюсселі в п'ятницю, 14 грудня.

Суд ЄС підтвердив право Великої Британії відмовитися від BrexitВеликобританія може вільно відкликати своє одностороннє повідомлення Європейській раді, передане 29 березня 2017 року.
  Таким чином, Європейський Союз підтвердив власну постанову від 25 листопада. ЄС також закликав активізувати підготовку до Brexit на всіх рівнях і готуватися до всіх можливих сценаріїв. При цьому в Брюсселі висловили готовність налагоджувати максимально тісні відносини з Лондоном відразу після виходу Великобританії з ЄС 29 березня 2019 року.

Також ЄС заявив про намір продовжувати обговорення питання про кордон з Ірландією, який викликає численні суперечки серед британських політиків.

Мей повідомила членів ЄС про труднощі, що виникають при ратифікації угоди з Brexit в британському парламенті.

У понеділок, 10 грудня, британський прем'єр перенесла голосування в Палаті громад з цього питання через ймовірну відсутність підтримки. Пізніше Консервативна партія голосувала щодо вотуму недовіри Мей, проте вона зберегла свою посаду.

За різними даними голосування відкладене до наступного тижня або до початку січня.

Якщо угода не буде ратифікована, ЄС і Великобританії загрожує неконтрольований Brexit без взаємних поступок, що може стати причиною політичного хаосу і плутанини, відставки Мей, нових виборів до парламенту Великобританії і навіть повторного референдуму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: