Суд ЄС підтвердив право Великої Британії відмовитися від Brexit

Читать на русском
Великобританія може вільно відкликати своє одностороннє повідомлення Європейській раді, передане 29 березня 2017 року.

Великобританія може в односторонньому порядку відмовитися від виходу з Євросоюзу (Brexit).

Як передає «Слово і Діло», таке рішення в понеділок ухвалив Європейський суд юстиції, який базується в Люксембурзі.

Мей розповіла про наслідки в разі провалу угоди про BrexitЗа словами Мей, провал угоди про про Brexit може призвести до її відставки, а новим прем'єр-міністром країни може стати лідер опозиції

«Сполучене Королівство може вільно відкликати своє одностороннє повідомлення (Європейській раді, передане 29 березня 2017 року – ред.) про намір вийти зі складу Євросоюзу», – йдеться в постанові суду.

Додамо також, видання The Guardian відзначає, що рішення суду, яке не може бути оскаржене, призведе до дискусії про проведення другого референдуму про Brexit у країні.

Як повідомлялося раніше, в Лондоні 9 грудня тисячі людей із банерами та прапорами вийшли на мітинг на підтримку Brexit. Акцію організувала британська євроскептична Партія незалежності та деякі інші організації. Так, учасники демонстрації вимагали поліпшення угоди про Brexit.

Нагадаємо, глава уряду Британії Тереза ​​Мей заявляла, що в разі провалу голосування щодо угоди про вихід Британії з ЄС (Brexit) вона може втратити свою посаду.

При цьому міністр із питань Brexit Стівен Барклі заявив, що Тереза ​​Мей може залишитися на посаді в разі програшу на голосуванні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: