Варфоломій закликав православних патріархів визнати автокефалію української церкви

Читать на русском
Вселенський патріарх Варфоломій закликав патріархів та архієпископів автокефальних православних церков підтримати надання автокефалії Православній церкві України.

Вселенський патріарх Варфоломій закликав патріархів та архієпископів автокефальних православних церков підтримати надання автокефалії Православній церкві України.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у листі, передає Ortodoxia Info.

УПЦ МП виселятимуть із Києво-Печерської лаври – ЗМІМузеям Києво-Печерської лаври і Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника нібито дано вказівку готувати позови до судів про припинення оренди приміщень представниками УПЦ МП.

«Реалізація всіх зусиль очікується 6 січня, в день Богоявлення, на якому ми маємо намір надати томос про автокефалію й провести спільну службу з предстоятелем автокефальної православної церкви (України)», – йдеться в листі Вселенського патріарха Варфоломія до патріархів та архієпископів автокефальних православних церков.

Зазначається, що на Фанар уже почали прибувати представники українського духовенства. Водночас ієрархи помісних православних церков мають проаналізувати деталі листа, щоб продовжити роботу над визнанням нової церкви.

У листі Варфоломій закликав патріархів та архієпископів автокефальних православних церков визнати українську церкву автокефальною.

«Якщо ми вирішимо ігнорувати наших братів, які переживають моменти агонії в Україні, ми не будемо мати жодного виправдання в судний день», – наголосив Варфоломій.

Як відомо, Кирило закликав Варфоломія згорнути надання томосу Україні.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена Українська православна церква. Її очолив митрополит Епіфаній.

Раніше у Вінницькій області 20 парафій УПЦ МП перейшли до помісної церкви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: